Rivierenland GenealogieRivierenland Genealogie database met jouw voorouders?
Een nieuw initiatief van de afdeling Betuwe van de NGV. Hier kunt u gratis en onbeperkt zoeken naar voorouders die ooit leefden in het rivierengebied tussen de Rijn en Maas.

Je bent lid van een genealogische vereniging, je wisselt zoekresultaten met je medeleden uit. Waar vond je die broer van je overgrootvader, in welk archief? En wie zocht ook weer dat familiewapen van Diederick Vijgh. En hoe verliep die zoektocht in Duitsland?

Het Terras van het digitale Stamboomcafé
De afdeling Betuwe bedient het rivierengebied tussen Rijn en Maas al jaren met een maandelijkse lezing en een maandelijks stamboomcafé. Door de Corona-crisis werden we gevraagd om toch de contacten warm te houden. Reden genoeg om deze website te maken. Naast verschillende onderwerpen hebben we een digitaal Stamboomcafé het licht laten zien. Niet éénmaal in de maand maar 24/7 kan je nu een vraag plaatsen op het digitaal Stamboomcafé. En je kan ook oplossingen geven of meediscussiëren.

Kwartierstaten, familienamen en afbeeldingen uit het Rivierengebied
Al enige jaren worden ook Betuwse kwartierstaten verzameld. Maar ja, ze liggen op de plank. Daar gaan we nu ook iets mee doen. Zoals boven al vermeld kan je hier zoeken naar voorouders die in het rivierengebied leefden. Daarvoor moeten ze wel eerst in de database worden opgenomen. Wij vragen dan ook om jouw onderzoekresultaten.

GRATIS REGISTREREN
Voor het bezoeken van de database heb je een inlogcode nodig. Je verkrijgt deze als je je registreert. Registratie is nodig omdat zoekmachines continue de website proberen te indexeren en hierdoor zorgen voor ontzettend veel dataverkeer en extra belasting van de server.

Hoe komt jouw .gedcom bestand in onze database?
Praktisch elke onderzoeker heeft wel een programma dat hij gebruikt voor zijn voorouderregistratie. Kan jij de gegevens exporteren als een .GEDCOM bestand? Dan ontvangen we dat graag.
Verstuur het, met eventuele opmerkingen, aan de webmaster. Is jouw .GEDCOM-bestand groter dan 5MB, gebruik dan WeTransfer om je bestand veilig en gratis te verzenden.

Wij plaatsen het in de database, eventueel met vermelding van jouw naam.

Contact

email imageAls u vragen heeft over of commentaar op de informatie van deze site, neem dan a.u.b. contact met ons op. We horen graag van u.